Jiří Rožeň a jeho první hudební láska

Jiří Rožeň a jeho první hudební láska

„S klavírem jsem opravdu nikdy neztratil kontakt. Byl mou první hudební láskou a jsem teď na festivalu Concentus Moraviae za tuhle sváteční příležitost moc rád,“ vyznává se Jiří Rožeň před pondělním koncertem v knihovně zámku v Náměšti nad Oslavou. O jaké příležitosti je řeč? Jiří Rožeň je jedním z neuznávanějších mladých dirigentů, který řídí taková tělesa, jako je BBC Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Hiroshima Symphony Orchestra, Brussels Philharmonic, americké Seattle Symphony, Utah Symphony a Naples Philharmonic či většinu tuzemských symfonických orchestrů. Je také uměleckým kurátorem festivalu Opera Nova v pražském Národním divadle v Praze.

Na našem festivalu se stejně jako jeho dva kolegové Tomáš Netopil a Petr Popelka představí jako vynikající instrumentalista. Jak se můžete dočíst v rozhovoru portálu KlasikaPlus, na klavírní vystoupení s Pavlem Voráčkem a sopranistkou Victorií Khoroshunovou se velmi těší. A my se těšíme na něj!

Rozhovor, který s Jiřím Rožněm pro portál KlasikaPlus vedl Petr Veber, si přečtěte ZDE. Vstupenky na pondělní koncert si hned potom kupujte ZDE.